Коя е най-важната информация, когато ще пътувате?

Vnimanie_2013

За да бъде осигурена защитата и сигурност на Вашите интереси, когато се включвате в организирани групови или индивидуални туристически пътувания с обща цена, ние от Партнер Травел Ви съветваме да обръщате внимание на следното:

• Избирайте пътуване, предоставено само от регистриран туроператор, туристически агент и член на Българската асоциация на туристическите агенции. За наличието на регистрация свидетелства удостоверение ( лиценз ), което следва да е поставено на видно място в офиса на търговеца.

• Преди да направите своя избор, е добре да се осведомите за условията и продължителността на пътуването и неговата цена.

• При посещение в офиса на туристическата фирма трябва да ви бъде предоставена информация (брошури, каталози или други материали) за дейността на фирмата и организираните пътувания, които предлага. Информацията трябва да бъде точна, пълна и да не Ви въвежда в заблуждение.

• Предоставената Ви от туроператора или от туристическия агент информация за организираното пътуване трябва да е в писмена форма и да съдържа:
- цената в български левове и начина на плащане;
- начална и крайна дата на пътуването;
- начален, краен пункт и маршрут на пътуването;
- местоположение, категория и вид на туристическия обект;
- брой на нощувките, включени в туристическото пътуване;
- брой и вид на храненията, включени в туристическото пътуване;
- минимален брой участници, когато такъв е необходим за осъществяване на пътуването, и краен срок за уведомяване, когато този брой не е набран;
- общи данни за паспортния и визовия режим, както и информация за медицинските и здравните изисквания, свързани с пътуването;
- наименование на застрахователната компания, с която е сключен договорът за застраховка “Отговорност на туроператора”.

• Дали информацията за организираното пътуване е ясна, точна и четливо изписана.

• Има ли сред предлаганите услуги в организираното пътуване такива, за които трябва да се заплати допълнително.

FacebookGoogle+Share

One Response to Коя е най-важната информация, когато ще пътувате?

  1. Станимир Георгиев казва:

    Наистина тази информация която сте я публикували е много важна за нас. Но за съжаление никой не я гледа, като отиде в туристическа агенция или я купува екскурзията от някой сайт за групово пазаруване потребителя гледа цената и единствено нея. Когато остане подведен или излъган тогава чак се замисля за тези неща които сте ги описали в блога ви. Много малко туристически фирми биха описали тази много важна информация защото повечето също не ги спазват тези неща. Аз като ваш редовен клиент ви благодаря за високия професионализъм и че до сега не сте ме подвеждали!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>