Евтино море 2018, ако резервираме сега

Семейни летни ваканции за лято 2016 в Турция на -30%

Одисей Спасов за news 7

Тази сутрин г-н Одисей Спасов, управител на Туристическа агенция „Партнер Травел“ ЕООД, участва в   интервю на живо в сутрешния блок на телевизия news 7 на тема „Евтино море, ако резервираме сега“.
Репортерът Марина Малашева постави няколко интересни въпроса.

М. Малаева: Имаме ли още време да резервираме лятната си почивка и тя да бъде изгодна?

О. Спасов: Още не сте закъснели, тъй като до края на април месец имаме ранни резервации и доста добри отстъпки за почивка за хотели в България, в Турция, в Гърция. Мисля, че има още време туристите да направят резервация.
М. Малашева: Конкретно колко % са отстъпките?
О. Спасов: Започват от 25-30% в зависимост от датата на пускане на ранните резервации, които започват от началото на годината, но има и един малък процент, който пускаме през месец декември, т.е. с най-големи отстъпки.Януари съвсем малко намаляват отстъпките и така системно до месец май.През месец май приключват, но това не означава, че няма да има повече отстъпки през сезона, тъй като правим промоции на различни хотели в различни курорти.
М. Малашева: Вярно ли е, че ако резервираме своята почивка през чужд туроператор, ще ни излезе по-евтино, дори наполовина по-евтино?
О. Спасов: Да, наполовина е вярно. Чуждите туроператори не чакат българите, те си резервират в зависимост от това коя е държавата, тъй като ние не сме толкова голям потенциал за пазара. Има и такива възможности, но те не се случват на 100%.
М. Малашева: И нещо много важно, така като чели стана традиция всяко лято българи да остават излъгани от туроператори. За какво да внимават, какво да гледат и как да са сигурни, че агенцията, към която се обръщат, е надеждна?
О. Спасов: Те не са излъгани от туроператори, те са излъгани от фирми фантоми, които се представят за туроператори. Туроператорът има офис, той е член на конкретна асоциация, както нашата агенция е член на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). Тя е гарант, че ние сме сигурна и сериозна фирма, която няма да подведе и да излъже туристите. Трябва много се внимават в интернет, защото цената не е фактор. Фактор е сигурността и качеството на услугата.

 

Повече подробности от инервюто можете да получите на адрес:
http://news7.bg

 

 

 

FacebookGoogle+Share

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>